Om

sångerska och sångpedagog

sångerska sångpedagog

Välkommen till min sida!

Jag heter Emelie Junsten och är sångerska och sångpedagog verksam i Göteborg. Vill du ha en sångerska och pianist eller kanske någon som inspirerar till att sjunga i kör? Då hjälper jag dig mer än gärna.

Jag är född i Falun men växte upp i Hudiksvall. Här började min musikaliska inrikting i livet med barnkörer, pianolektioner och mycket musik i kyrkan. Efter gymnasiet flyttade jag till Jönköping där jag gick en tvåårig musikfolkhögskola. Nu blev det tydligt att min väg verkligen skulle bli musikens väg och jag kom in på musikhögskolan Artisten i Göteborg. 2007 tog jag examen som legitimerad musiklärare med inrikting sång.

Musicerandet har haft skiftande uttryck genom åren. Med bandet Downtown Ramblers rönte vi en hel del framgångar och blev bland annat framröstade till #1 European Bluegrass Band 2009. Jag har även spelat och sjungit mycket i olika kyrkor och i olika sångensembler och körer.

De senaste åren skriver jag låtar under namnet Dear Someone. Mer om detta projekt kan ni se här. Våren 2022 ingår jag i ensemblen Mamma Mia the Party som spelas på Rondo. Jag spelar gitarr och sjunger.

Jag har jobbat som sång- och musikpedagog inom många områden med både vuxna och barn på varierande nivåer: haft enskilda sångelever och barnrytmik, lett körer och undervisat i musik på grundskola och gymnasium. Under hösten 2021 jobbade jag som sångcoach på förskolor i Västra Götaland genom Körcentrum Väst. Läs mer om projektet Rösträtt här.

Här nedan finns lite exempel på vad jag gjort.

Emelie

emelie junsten, sångerska, dear someone